Marias mandelbröd

Från Nyhetsmorgon

Det här brödet har vi som grund när vi gör bruschettas, vitlöksbröd och gratinerade smörgåsar. Det går snabbt att göra och är väldigt gott att äta som det är eller att rosta.

Om du använder Helhetshälsas näringsberikade proteinpulver kommer du att få en gluten- och laktosfri smörgås som innehåller både mineraler och vitaminer.

6 januari 2014
Visa mer

Du behöver

  • 1,25 dl smält kokosfett
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 msk solrosfrön eller sesamfrön
  • 3 msk hela linfrön
  • 1 dl Helhetshälsas proteinpulver eller annat proteinpulver som inte är smaksatt, t ex Bake pro
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 st ägg
  • 2 dl sojagrädde eller sojayoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält kokosfettet och smörj en avlång brödform ordentligt eller lägg i bakplåtspapper.

  3. Blanda de torra ingredienserna.
  4. Blanda ned kokosfett, ägg och grädde eller yoghurt.
  5. Låt smeten vila 10 minuter innan du stjälper upp den i brödformen.

  6. Grädda cirka 25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept