Hälsosam ”socker”-kaka

Från Nyhetsmorgon

Den här kakan är en dröm. Utan vetemjöl, mjölk eller socker och dessutom fullspäckad med vitaminer, mineraler och protein – kan det bli bättre?

Du kan servera den som den är, en underbar kaka till kaffet,eller fylla den med cashewgrädde och färska bär och servera den som tårta. Du kan även stoppa en bit i träningsväskan och äta den som ett nyttigt mellanmål efter ett svettigt pass på gymmet.

6 januari 2014
Visa mer
12

Du behöver

  • 5 msk kokosfett
  • 4 ägg
  • 2,5 msk agavesirap
  • 1 dl sojagrädde eller vanlig grädde
  • 1 ekologisk lime
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl + lite att bröa formen med
  • 1 dl Helhetshälsas proteinpulver eller ett vasslebaserat proteinpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • kokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält kokosoljan och låt den svalna.
  3. Smöra en kakform med kokosolja och bröa med mandelmjöl på kanter och botten.
  4. Vispa äggen pösigt och blanda ner agavesirap, kokosolja och grädde.
  5. Tvätta limen och riv av det gröna på skalet. Blanda limeskal, mjöl, proteinpulver, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
  6. Rör ner mjölblandningen försiktigt i smeten.
  7. Häll smeten i kakformen och grädda cirka 20 minuter.
  8. Vänd formen upp och ned på en tallrik när kakan har svalnat något och strö över lite kokosflingor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept