Glutenfri chokladtårta till många

20 min
1 långpanna
Från Nyhetsmorgon

En perfekt kalastårta som du svänger ihop på 20 minuter. Eftersom man gräddar tårtan på två plåtar slipper man dela bottnarna sen.

19 juli 2014
Visa mer
20 min
1 långpanna

Du behöver

Botten

  • 6 ägg
  • 300 g socker
  • 100 g kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 120 g potatismjöl
  • 100 g mandelmjöl

Fyllning

  • 5 dl grädde eventuellt laktos eller mjölkfri
  • 1 l vaniljglass eventuell laktos eller mjölkfri
  • 1 l jordgubbar

Gör så här

  1. Botten
    Vispa ägg och socker med elvisp i 7 minuter.
  2. Blanda i övriga ingredienser och vispa till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten jämt i två bakplåtspappersklädda plåtar.
  4. Grädda båda samtidigt 7 min på 200 grader varmluft. Låt bottnarna svalna.
  5. Fyllning
    Vispa grädden lätt. Dela jordgubbarna.
  6. Fyll tårtan med glass och hälften av jordgubbarna. Toppa tårtan med grädde och jordgubbar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept