Glutenfri biskvitårta

45 min
Glutenfri biskvitårta
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Mäktig biskvitårta med botten gjord på pistagekärnor. Två lager av chokladtryffel, ett med vit choklad och ett med mörk choklad. Dekoreras med hallon. Glutenfri!

19 juli 2014
Visa mer
45 min

Du behöver

Botten

  • 140 g pistagekärnor
  • 140 g florsocker
  • 2 äggvitor

Vit chokladtryffel

  • 200 g vit choklad
  • 0,75 dl grädde

Mörk chokladtryffel

  • 200 g mörk choklad
  • 0,75 dl grädde

Dekoration

  • 200 g färska hallon eller jordgubbar

Gör så här

  1. Botten
    Mixa florsocker och pistagekärnor.
  2. Tillsätt äggvitan och mixa till en slät smet.
  3. Häll smeten i en springform (20 cm) med bakplåtspapper i botten.
  4. Grädda ca 15 min i 200 grader. Låt svalna
  5. Vit chokladtryffel
    Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll i chokladen.
  6. Värm på svag värme och rör hela tiden så att chokladen smälter och det blir en jämn kräm.
  7. Klä sidorna på springformen med pistagebotten i med bakplåtspapper. Häll tryffeln i formen, låt stå 5 minuter.
  8. Mörk chokladtryffel
    Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll i chokladen.
  9. Värm på svag värme och rör hela tiden så att chokladen smälten och det blir en jämn kräm.
  10. Häll tryffeln i formen på den vita och rör lite grann så det blir ett fint mönster.
  11. Dekorera med färska hallon och ställ i kylen för att stelna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept