Marcus Samuelssons bästa burgare

Från Nyhetsmorgon

Hamburgaren är helt enkelt ett supergott fredags- eller vardagsalternativ.

4 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g grovt nymald nötfärs
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk smör
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • lite chilipulver
  • 2 st tunt skivade tomater
  • 1 st fint skivad röd lök
  • 4 st grova hamburgerbröd
  • 4 st salladsblad
  • 4 skivor cheddarost
  • 4 st stekta ägg

Gör så här

  1. Salta och peppra nötfärsen, dela färsen i fyra lika stora portioner och forma de till burgare. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek burgarna cirka 4 minuter på var sida. Låt burgarna vila några minuter.
  2. Använd samma stekpanna och stek 4 ägg, kan röras ihop. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Dela brödet, smöra undre delen och stek de i smör till en gyllenbrun färg.
  4. Vid uppläggning: tunt skivade tomater, sallad, röd lök på undre brödet. Toppa burgaren med en skiva cheddar ost och lägg det andra brödet som lock.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept