Inlagd strömming med bön- och potatissallad

Inlagd strömming med bön- och potatissallad
Foto: TV4

Strömming är svensk mat som passar underbart på sommaren.

29 juni 2009
4

Du behöver

  • 4 st filéer stekt inlagd strömming
  • 1 dl stora vita bönor
  • 8 st potatisar, kokta och delade
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 3 st vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk mandel, skalad och hackad
  • 3 st vårlökar, hackade
  • 1,5 st citron, saft
  • 3 msk sumak
  • 4 msk dill, hackad
  • 3 msk olivolja
  • smör
  • chili, salt och peppar

Gör så här

  1. Stek mandeln i smör tillsammans med den gula löken och vitlöken. När det fått färg tillsätt sumak och vänd runt.
  2. Blanda bönor och potatis med citronsaft och olivolja, smaka av med chili, salt och peppar. Vänd ner vårlök, dill och mandelblandning. Blanda försiktigt och smaka av igen.
  3. Servera den kryddiga salladen med stekt inlagd strömming. Toppa med en dillvippa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept