Harlem Chowder med hummer

Harlem Chowder med hummer
Foto: Clarion Hotel Sign
Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson

Harlem Chowder med hummer

20 ingredienser

Harlem Chowder med musslor, hummer och grillat lantbröd.

 Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner

Grunden

  • 1 kg tomat på burk
  • 150 g vitt vin
  • 200 g schalottenlök, hackad
  • 20 g vitlök, hackad
  • 100 g Brunoise på morot
  • 30 g citrongräs
  • 15 g färsk dill
  • 15 g färsk persilja
  • 10 g färsk dragon
  • 30 g rapsolja
  • 2 lagerblad
  • 10 g mangopulver
  • 250 g vatten
  • salt

Övriga ingredienser

  • 1 kg färska blåmusslor, rensade och sköljda [1 nät]
  • 1 kg hjärtmusslor (färska) [1 nät]
  • 1 färsk hummer, kluven, klorna delade i 2 bitar, stjärten i 4 bitar
  • 2 kokta majskolvar, delade i mindre bitar
  • 8 potatisar, delade och kokta
  • 4 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Fräs löken, vitlöken och morötterna i oljan.
  2. Slå på vitt vin, tomater, vatten och de färska kryddorna. Låt sjuda i cirka 15-20 minuter.
  3. Lyft upp kryddorna och smaksätt soppan med mangopulver och salt.
  4. Lägg i musslor, hummer, majs och potatis och koka 5-10 minuter alternativt till hummern är klar.
  5. Gnid in brödet med olivolja och en vitlöksklyfta, grilla på båda sidor och salta och peppra