Harlem Chowder med hummer

Harlem Chowder med hummer
Foto: Clarion Hotel Sign
4

Du behöver

Grunden

  • 1 kg tomat på burk
  • 150 g vitt vin
  • 200 g hackad schalottenlök
  • 20 g hackad vitlök
  • 100 g Brunoise på morot
  • 30 g citrongräs
  • 15 g färsk Dill
  • 15 g färsk Persilja
  • 10 g färsk dragon
  • 30 g rapsolja
  • 2 st lagerblad
  • 10 g mangopulver
  • 250 g vatten
  • Salt

Övriga ingredienser

  • 1 st nät färska blåmusslor, rensade och sköljda
  • 1 st nät färska hjärtmusslor
  • 1 st hel färsk kluven hummer (klorna delade i 2 bitar, stjärten i 4 bitar)
  • 2 st kokta majskolvar delade i mindre bitar
  • 8 st delade och kokta potatisar
  • 4 st skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Fräs löken, vitlöken och morötterna i oljan.
  2. Slå på vitt vin, tomater, vatten och de färska kryddorna. Låt sjuda i cirka 15-20 minuter.
  3. Lyft upp kryddorna och smaksätt soppan med mangopulver och salt.
  4. Lägg i musslor, hummer, majs och potatis och koka 5-10 minuter alternativt till hummern är klar.
  5. Gnid in brödet med olivolja och en vitlöksklyfta, grilla på båda sidor och salta och peppra
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept