Harlem Chowder med hummer

Harlem Chowder med hummer
Foto: Clarion Hotel Sign

Harlem Chowder med musslor, hummer och grillat lantbröd.

 Se fler recept från

Nyhetsmorgon


4 oktober 2012
4

Du behöver

Grunden

  • 1 kg tomat på burk
  • 150 g vitt vin
  • 200 g hackad schalottenlök
  • 20 g hackad vitlök
  • 100 g Brunoise på morot
  • 30 g citrongräs
  • 15 g färsk Dill
  • 15 g färsk Persilja
  • 10 g färsk dragon
  • 30 g rapsolja
  • 2 st lagerblad
  • 10 g mangopulver
  • 250 g vatten
  • Salt

Övriga ingredienser

  • 1 st nät färska blåmusslor, rensade och sköljda
  • 1 st nät färska hjärtmusslor
  • 1 st hel färsk kluven hummer (klorna delade i 2 bitar, stjärten i 4 bitar)
  • 2 st kokta majskolvar delade i mindre bitar
  • 8 st delade och kokta potatisar
  • 4 st skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Fräs löken, vitlöken och morötterna i oljan.
  2. Slå på vitt vin, tomater, vatten och de färska kryddorna. Låt sjuda i cirka 15-20 minuter.
  3. Lyft upp kryddorna och smaksätt soppan med mangopulver och salt.
  4. Lägg i musslor, hummer, majs och potatis och koka 5-10 minuter alternativt till hummern är klar.
  5. Gnid in brödet med olivolja och en vitlöksklyfta, grilla på båda sidor och salta och peppra
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept