Clubsandwich med gravlax

Clubsandwich med gravlax
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 8 skivor gravad lax
  • 12 skivor fullkornsbröd, rostade
  • 2,5 dl riven eller strimlad isbergssallad
  • 2 st avokado, halverade
  • 2 st lime, saft
  • 0,5 st rödlök, finhackad
  • 1 st tomat, skalad, urkärnad och finhackad
  • 1 st jalapeño, urkärnad och finhackad
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med guacamolen: Lägg avokadohalvorna i en medelstor skål och mosa dem med en gaffel.Tillsätt limesaft, lök, tomat, jalapeño och koriander. Blanda allt väl. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ihop sandwicharna: Bred ett lager guacamole på 8 brödskivor.
  3. Lägg en skiva lax på 4 av dem och fördela hälften av isbergssallaten ovanpå.
  4. Täck med de återstående 4 guacamolebredda brödskivorna.
  5. Fortsätt med ännu ett lager gravlax och sedan salladen. Lägg på de 4 sista rostade brödskivorna. Stick igenom fyra tandpetare i varje clubsandwich så att fyllningen hålls på plats och skär sandwicharna med en vass kniv i fyra delar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept