Clubsandwich med gravlax

Clubsandwich med gravlax
Foto: TV4
Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson

Clubsandwich med gravlax

11 ingredienser

Marcus Samuelssons egenpatenterade clubsandwich för härliga somrar.

Den gravade laxen kan ersättas med rökt lax, det blir lika läckert.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor gravad lax
  • 12 skivor fullkornsbröd, rostade
  • 2,5 dl isbergssallad, riven eller strimlad
  • 2 avokado, halverade
  • 2 limefrukter, saft
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 tomat, skalad, urkärnad och finhackad
  • 1 jalapeño, urkärnad och finhackad
  • 1 msk färsk koriander, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med guacamolen: Lägg avokadohalvorna i en medelstor skål och mosa dem med en gaffel.Tillsätt limesaft, lök, tomat, jalapeño och koriander. Blanda allt väl. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ihop sandwicharna: Bred ett lager guacamole på 8 brödskivor.
  3. Lägg en skiva lax på 4 av dem och fördela hälften av isbergssallaten ovanpå.
  4. Täck med de återstående 4 guacamolebredda brödskivorna.
  5. Fortsätt med ännu ett lager gravlax och sedan salladen. Lägg på de 4 sista rostade brödskivorna. Stick igenom fyra tandpetare i varje clubsandwich så att fyllningen hålls på plats och skär sandwicharna med en vass kniv i fyra delar.