Cheeseburgare

20 min
4
Cheeseburgare
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

I de här burgarna får skivor av cheddarost smälta in och sätta smak. Ät dem med dina favorittillbehör!

6 december 2007
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 750 g nötfärs
  • 0,5 st rödlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja för pensling
  • 4 skivor cheddarost

Tillbehör:

  • 4 st salladsblad
  • 1 st stor tomat, skivad
  • 4 st hamburgerbröd, rostade
  • 1 st rödlök

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg köttfärs, lök, vitlök, samt salt och peppar i en skål och blanda väl.
  2. Dela upp köttblandningen i fyra lika stora portioner och forma burgare med händerna, cirka 1,5 centimeter tjocka.
  3. Pensla burgarna med olja och stek på hög värme i 4 minuter på en sida, vänd och lägg en skiva ost på och stek sedan i ytterligare 4 minuter, tills burgaren är genomstekt och osten har smält.
  4. Servera med grönsaker och bröd och gärna med pommes frites, ketchup, senap och majonnäs. Allt efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept