Marco Baudones pizzor med guldkant

Du behöver

Pizzadeg, basrecept

  • 800 g mjöl
  • 450 g vatten
  • 30 g olivolja
  • 25 g salt
  • 15 g jäst

Vit ostcreme, basrecept:

  • 2 dl ricotta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl färskost
  • salt
  • peppar
  • olivolja (en skvätt)

Gör så här

  1. Ostcreme:
    Blanda alla ingridienser till en creme och smaka av. Används som bas på pizzorna. 
  2. Pizza 1: Broccoli, spenat, oliver, pinjenötter:
  3. Koka ett broccolihuvud. Svetta spenaten i olja. Hacka oliverna och pinjenötterna. 
    Placera allt på pizzan. 
  4. Pizza 2: Rostad grissida med rosmarin, svartkål och lökkompott:
  5. Massera in honung, salt, peppar, rosmarin och vitlök i 1 kg fläsksida.
    Baka i ugn på 150 grader i 3 h.
    Stek 100 g svartkål i olivolja, salta och peppra.
    Placera allt på pizzan. 
  6. Pizza 3: Fänkål, tonfisk och espalettepeppar:
  7. Stek eller grilla 200 g tonfisk.
    Skär ner fänkålen.
    Svetta två hackade lökar i olivolja tills de är gyllenbruna. Salta och tillsätt espalettepeppar. 
    Placera allt på pizzan. 
  8. Pizza 4: Potatis, gorgonzola, ruccola, lardo och tryffel.
  9. Skiva och stek 100 g potatis.
    Tvätta 50 g ruccola i olivolja. Salta och peppra.
    Dela 120 g gorgonzola i bitar.
    Skiva lardo eller valfri skinka.
    Placera allt på pizzan, avsluta med att riva över 10 g svart tryffel vid servering. 
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept