Manuelas favorite brownies

20 - 25 st
Manuelas favorite brownies
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Dessa brownies är himmelskt goda. Det är helt enkelt 100 % choklad-yumminess. /Manuela

Tips
Jag brukar sätta formen i frysen i 60 minuter innan jag ska skära kakan – då blir det perfekta bitar!

21 september 2014
Visa mer
20 - 25 st

Du behöver

  • 160 g vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 5 msk kakao
  • 350 g mörk choklad
  • 230 g smör
  • 1-2 tsk espressopulver
  • 350 g ljust muscovadoråsocker
  • 2 äggulor
  • 4 stora ägg, rumsvarma
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Täck en fyrkantig form, 15 x 30 cm, med bakplåtspapper.
  3. Häll mjöl, salt och kakao i en skål och rör om så att det blandas.
  4. Lägg choklad, smör och espressopulver i en stor värmetålig skål över sjudande vatten. Rör om tills det smälter och har blivit en len smet. Stäng av värmen, men låt skålen stå kvar.
  5. Häll i ljust muscovadoråsocker och rör tills det är väl blandat. Sen kan du ta skålen från värmen.
  6. Tillsätt äggen och äggulorna och rör tills det är blandat. Rör inte för mycket!
  7. Slutligen, rör i mjölblandningen och vaniljextrakt.
  8. Häll smeten i formen och jämna ut ovansidan med baksidan av en sked. Grädda i mitten av
    ugnen i 30 minuter – inte längre!
  9. Låt svalna helt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept