Lemon curd

Från Nyhetsmorgon

Jag brukar göra en stor sats eftersom jag gillar att ha lemon curd till hands. Den kan förvaras i kylen i flera veckor och blir en perfekt present. /Manuela

Det går fint att halvera satsen och du kan använda vanligt socker i stället för finkornigt strösocker.

22 september 2014
Visa mer

Du behöver

  • 225 g finkornigt strösocker
  • 1,5 dl saft av citron
  • 7 äggulor
  • 115 g smör

Gör så här

  1. Häll socker, citronsaft och äggulor i en stor skål. Placera skålen över sjudande vatten, se till så att vattnet inte kan komma ned i skålen, och vispa försiktigt för hand tills blandningen når 70 grader. Låt den svalna i 10 minuter.
  2. Tillsätt smöret och rör om väl. Häll i en glasburk och låt svalna helt innan du sätter in den i kylen.
  3. Lemon curd behöver stå svalt i några timmar så den tjocknar innan du använder den på en paj eller en kaka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept