Homemade caramel sauce

Från Nyhetsmorgon

Kolasåsen är så otroligt god! Den är lätt att göra och passar perfekt till allt: på tårta, till glass, i cupcakes eller att vispa tillsammans med en frosting. /Manuela

21 september 2014
Visa mer
5 dl

Du behöver

  • 450 g socker
  • 1,3 dl vatten
  • 1,7 dl grädde
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 140 g osaltat smör

Gör så här

  1. Häll socker och vatten i en kastrull och värm på medelhög värme. Rör om tills sockret har smält.
  2. Höj värmen och låt det koka upp utan att röra om. Låt blandningen bubbla tills den får en fin kolafärg. Ta sedan kastrullen från plattan.
  3. När kolan har slutat bubbla, rör försiktigt i grädden, vaniljextrakt och smör. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör om tills smöret har smält och såsen har tjocknat lite.
  4. Låt såsen svalna. Den håller sig 1–2 veckor i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept