Caramel and chocolate tart

1 stor paj
Caramel and chocolate tart
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Denna är chocolate och caramel heaven för mig! En fantastisk kombination: oreokex, kola och choklad plus valnötter för extra crunch. En liten bit räcker länge.

Här hittar du receptet på

homemade caramel sauce


21 september 2014
Visa mer
1 stor paj

Du behöver

Oreobotten

  • 170 g finmalda oreokex (utan fyllning)
  • 70 g smält, varmt smör
  • 3 msk socker
  • 1 sats homemade caramel sauce
  • 150 g valnötter, rostade

Chocolate glaze

  • 70 g smör
  • 115 g mörk choklad
  • 2 tsk flytande glykos

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Oreobotten
    Ta bort fyllningen i oreokexen och finfördela dem. Blanda med smält, varmt smör och socker.
  3. Pressa ut blandningen i en pajform (18 cm i diameter). Sätt in formen i frysen medan du gör
    Homemade Caramel Sauce med 5 dl extra vispgrädde, se länk ovan.
  4. Rosta valnötterna i ugnen i cirka 7 minuter. Tillsätt dem i den färdiga kolasåsen.
  5. Grädda bottnen i 10 minuter och låt den svalna innan du fyller den med kolasås. Låt den sedan stå i kylskåpet i 1 timme.
  6. Chocolate glaze
    Häll alla ingredienser i en skål och sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Låt den stå där tills allt har smält. Ta skålen från värmen och rör om tills du ser att glazen glänser.
  7. Bred ut glazen över kolasåsen och sätt hela härligheten i kylskåpet i 3 timmar innan du serverar den.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept