Baked Lemon Cheesecake

12 h
Baked Lemon Cheesecake
Foto: TV4
12 h

Du behöver

Botten

  • 115 g vanilla wafers, finmalda
  • 70 g smält smör
  • 3 tsk socker

Cheesecake

  • 900 g färskost
  • 285 g socker
  • 2 citroner, rivet skal och saft från
  • 4 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • lemon curd
  • 1 sats marshmallowfluff

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Botten
    Lägg vanilla wafers i en blender och kör dem tills de är finmalda. Blanda smulorna med smält smör och socker.
  3. Häll smulorna i en springform (26–28 cm i diameter) sprejad med matfett. Använd baksidan av en sked för att pressa ut smulorna så att de bildar ett jämnt lager. Grädda i 15 minuter. Låt botten svalna helt.
  4. Sänk värmen i ugnen till 100 grader.
  5. Cheesecake
    Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Häll färskost, socker och rivet citronskal i en skål och rör tills det blir fluffigt.
  6. Tillsätt ett ägg åt gången och rör mellan varje. Rör tills äggen har blandats in i smeten, men var noga med att inte röra för mycket. Det är superviktigt!
  7. Tillsätt citronsaft och gräddfil. Rör om försiktigt med en slickepott tills du ser att allt är blandat.
  8. Häll cheesecakefyllningen i springformen ovanpå smulorna. Grädda i ungefär 3 timmar. Cheesecaken ska bli fast ovanpå, men mitten ska fortfarande vara lite lös. Låt den svalna helt.
  9. Bred lemon curd över kakan i ett jämnt lager. Sätt kakan i kylskåpet i minst 8 timmar.
  10. Ta kakan ur formen och bred ut marshmallowfluff (se recept i länken ovan) ovanpå. Använd en gasbrännare för att få en fin effekt innan du serverar den!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept