Palmbladsbakad snapper

Du behöver

  • 1 red snapper, gärna hel på ben
  • 2 msk palmolja alt rapsolja
  • 2 msk palmsocker
  • 1 salladslök, finhackad
  • 1 lime, pressad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 chili
  • salt och peppar
  • palmblad

Gör så här

  1. Hacka löken och blanda med samtliga ingredienser, om du önskar en hetare fisk så kan du ta mer chili
  2. Skär sedan 4 0,5 centimersskåror i fisken och gnid in marinaden ordentligt. Låt stå i kyl minst en timme.
  3. Vik in fisken efter bästa förmåga i ett fint palmbladspaket, sätt på grillfunktionen på ugnen, 180 grader. Placera knytet i mitten av ugnen och baka det i 10-15 min, beroende på fiskens storlek, innertemp ska bli ca 55 grader.
  4. Servera sedan knytet med salsa och ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept