Sötpotatisfritters

4

Du behöver

  • 600 g sötpotatis
  • 1 röd chili
  • koriander, efter smak
  • 2 äggulor
  • 100 g svarta bönor alt kidneybönor, kokta
  • 50 g majs
  • 3 bitar le vache quri (glada kossan-ost alt 50 g riven cheddar)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mjöl
  • 2 dl ströbröd alt panko
  • 1 l matolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala sötpotatisen, dela den i några grova bitar och koka därefter i lättsaltat vatten, tills de är mjuka (färdigkokta), låt sedan rinna av i ett durkslag så att den blir så torr som möjligt. Kyl ner.
  2. Hacka ner chilin i små tärningar el ringar. Hacka även koriandern.
  3. Rosta majsen i torr panna på medelvärme tills den är gyllenbrun.
  4. Mixa sedan bönorna samt vitlöken grovt i matberedare och vänd ner bönmixen i en bunke. Blanda ned chili, koriander, majs, äggulor och ost i bönmixen. Pressa sist ned sötpotatis. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda smeten ordentligt och rulla lite mindre bollar av smeten. Känns smeten för lös, troligtivs för att potatisen inte varit tillräckligt torr, kan man addera mer mixade bönor.
  6. Dubbelpanera sedan potatisbollarna i vispat ägg, mjöl och ströbröd. Fritera i 180 gradig matolja tills de är gyllenbruna. Servera med lite flingsalt på och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept