Ugnsbakad torsk med citron och mynta

30 min
4
Ugnsbakad torsk med citron och mynta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min
4

Du behöver

  • 600 g torsk
  • 1 bunt mynta
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 st citroner
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 st gurka
  • 1 msk salt
  • 1 st gul lök
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 1 dl olivolja
  • havssalt
  • vitpeppar
  • 6 st rädisor, ev
  • nykokt potatis till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120-150 grader. Rulla ihop torsken till små paket och lägg i en smord ugnsfast form. Ringla lite olivolja över fisken och strö över hackad mynta.
  2. Skiva en citron i tunna skivor. Lägg skivorna på torsken så att de täcker fisken helt. Dela de återstående citronerna i halvor och pensla snittytorna med olivolja. Ställ dem runt fisken i formen. Stek i ugn i 20-30 minuter, eller tills fisken är helt vit och citronskivorna knapriga.
  3. Finhacka löken. Tärna gurkan och blanda med 1 msk salt, låt stå och dra i 10 minuter i ett durkslag. Blanda olivolja med matlagningsyoghurt (tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning).
  4. Blanda yoghurten med gurkan, löken, och den hackade persiljan och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Lite skivad rädisa kan vara gott i yoghurtsåsen också.
  5. Servera torsken med såsen, de grillade citronerna och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept