Tomatsoppa med kalvfrikadeller

Från Nyhetsmorgon

Här kommer dina tomater som inte går att äta i sallad längre väl till pass - använd dem som ingeriens i denna soppa.

16 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 200 g kalvfärs
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl ricottaost
  • 0,5 dl svarta oliver
  • 1 msk kapris
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • salt och peppar
  • 1 burk hela tomater
  • 0,5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Grovhacka oliverna eller skär dem fria från kärnan. Hacka lök och vitlök, koka upp tillsammans med tomaterna (Om man har några halvdåliga tomater liggande, är det ett utmärkt tillfälle att skära ned dem).
  2. Blanda samman kalvfärs, ägg, ricotta, oliver, grovhackad kapris, persilja, salt och peppar.
  3. Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar.
  4. Gör 6 "ägg" av kalvfärsen med hjälp av en stor matsked. Lägg färsbullarna i soppan, lägg på ett lock och låt sjuda sakta i 15-20 min. Späd ev soppan med en skvätt buljong eller vatten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept