Risnudelsallad gröna grönsaker

Risnudelsallad gröna grönsaker
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Risnudelsallad med citron- och ingefärsmarinerade gröna grönsaker och wasabitofu.

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Tofu är gjort av sojabönor och används ofta i vegetariska maträtter. Tofu är populärt i det asiatiska köket och passar laktosintoleranta. Det framställs ungefär som ost och kallas ibland ”bönost”.

23 augusti 2010
Visa mer

Du behöver

Citronmarinad

  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 tsk vitlök, riven
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja

Grönsaker

  • 800 g gröna grönsaker, tex broccoli, sockerärtor, gröna bönor, vårlök
  • 200 g glasnudlar
  • plocksallad

Tofucreme

  • 100 g tofu, mjuk
  • 200 g färskost (gärna laktosfri)
  • 3 tsk wasabipulver, ca
  • 1 nypa salt (ca 0.5 tsk)

Gör så här

  1. Glasnudlar
    Blötlägg nudlarna i hett vatten i ca 3 minuter.
  2. Häll av och skölj i kallt vatten.
  3. Citronmarinad
    Rör samman citronmarinaden.
  4. Skär grönsakerna i mindre bitar och låt bada i iskallt vatten.
  5. Lyft över i durkslag och låt rinna av väl.
  6. Blanda samman grönsakerna med citronmarinaden och nudlarna.
  7. Tofucreme
    Rör ut wasabin i lika mycket vatten ca 1/3 matsked.
  8. Rör ned wasabin i tofun och blanda med färskosten.
  9. Smaka av med lite salt.
  10. Krydda eventuellt med mer wasabi om tofukrämen upplevs lite " tam".
  11. Blanda ned plockad sallad i nudlarna och servera toppad med tofukrämen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept