Olivbiffar med garbanzoyoghurt i pita-bröd

4

Du behöver

Olivbiffar:

  • 200 g blandfärs
  • 1 dl gröna och svarta oliver, grovt hackade
  • 0,5 dl dagsgammalt vitt bröd, fint rivet
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • salt och peppar

Garbanzoyoghurt:

  • 1 dl garbanzobönor
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • salt och peppar från kvarn
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 2 krm spiskummin
  • 1 st riven morot
  • 1 st limefrukt

Tillbehör:

  • 4 st pfeferoni
  • sallad
  • 1 st tomat
  • Pitabröd:
  • 500 g vatten
  • 40 g jäst
  • 50 g olivolja
  • 15 g salt
  • 900 g vetemjöl

Gör så här

  1. Olivbiffar: Slå mjölken över brödet, låt svälla i 10 min och slå ägget i. Blanda samman resterande ingredienser till färsen - se till att färsen hålls kall hela tiden. Stek ett litet prov och smaka så att det är bra kryddat.
  2. Garbanzoyoughurt: Mixa eller pressa bönorna genom en potatispress, krydda upp med vitlök, spiskummin, limesaft eller lite av det rivna skalet. Rör ner moroten och smaka av med salt och peppar.
  3. Forma färsen till 4 små biffar som steks eller grillas. Servera i nybakade pitabröd med garbanzoyoghurt och lite sallad till.
  4. Pita-bröd ger 15 bröd): Ingredienserna blandas till en homogen deg, låt vila 45 min. Dela degen i 15 jämnstora bitar. Kavla ut runda kakor och låt jäsa 45 min. Baka i 280° ca 6-7 min. Tag ut brödet och lägg på galler under en duk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept