Lammfärsspett med bakad potatis

4

Du behöver

  • 175 g bulgur
  • 1 st gul lök
  • 500 g lammfärs
  • 2 st finstötta kryddpepparkorn
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 dl grovhackad persilja
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • hela lagerblad
  • 1,5 dl avrunnen naturell yoghurt
  • 2 msk stark mangochutney
  • 2 st stora bakade potatisar
  • grönsallad

Gör så här

  1. Slå kokande vatten över bulgur och låt svälla i 30 minuter. Häll av överflödig vätska i en sil. Låt svalna.
  2. Finhacka löken och blanda med lammfärsen, krydda med svartpeppar, kryddpeppar, kanel,
  3. Spiskummin, persilja och salt. Arbeta samman med bulgur.
  4. Stek ett litet smakprov, krydda eventuellt lite mer.
  5. Forma avlånga korvar på spett, stick in ett lagerblad i varje spett och bryn lätt runtom.
  6. Blanda samman yoghurt och mangochutney.
  7. Dela potatisarna på mitten och lägg spetten ovanpå, ringla yoghurt runtom.
  8. Servera med en grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept