Lammfärslimpa

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 st ägg
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk timjan och rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk pistagenötter
  • 1 pkt bacon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna.
  4. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök, färs och pistagenötter i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs.
  5. Forma färsen till en smalare limpa och rulla in i bacon. Lägg i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 min.
  6. Servera med murklor och rostad potatis, met går självklart bra att servera med andra tillbehör, hälsar Malin.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept