Wienerbröd med saffran

Från Nyhetsmorgon
Jul

Detta konditorrecept ger riktigt goda wienerbröd smaksatta med saffran och fyllda med vaniljkräm.

24 november 2014
Visa mer
3 h

Du behöver

  • 200 g mjölk
  • 20 g jäst
  • 30 g socker
  • 15 g äggula
  • 100 g ägg
  • 20 + 500 g smör
  • 8 g salt
  • 1 g saffran
  • 500 g vetemjöl, fruset

Fyllning

  • vaniljkräm

Gör så här

  1. Platta ut 500 g av smöret och lägg i kylen.
  2. Blanda mjölk, jäst, socker, äggula, ägg, 20 g smör, salt och saffran, blanda degen i ca 3 minuter i en degblandare.
  3. Platta till degen och låt den vila ca 30 minuter i kylen.
  4. Därefter kavlas smöret in börja med ett treslag därefter ett fyrslag och avsluta med ett treslag.
  5. Kalva degen tills den är 5 mm tjock. Forma sedan wienerbröden i önskad form.
  6. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 90 minuter.
  7. Fyll i vaniljkräm och baka i 190 grader ca 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept