Varm choklad med armagnac

10 min
1
Varm choklad med armagnac
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Glöm varm choklad gjord på kakaopulver, det ska vara riktig choklad! Här är ett recept för en härlig egoupplevelse.

29 februari 2012
Visa mer
10 min
1

Du behöver

  • 75 g finhackad choklad (välj din favoritchoklad)
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 msk socker
  • 1 msk armagnac (cognac eller rom)

Gör så här

  1. Värm upp mjölken, vaniljstången (hel) och sockret i en kastrull.
  2. Ta upp vaniljstången och slå över den finhackade chokladen. Blanda gärna med stavmixer så att chokladen blir len.
  3. Tillsätt armagnac och servera omgående (eller i termos och ta med till skidbacken).
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept