Toskansk brödsallad “panzanella”

4

Du behöver

  • 8 st kvisttomater, mogna
  • 3 msk kapris
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk oliver, stora gröna
  • 0,5 st bröd av fullkorn
  • 2 st sardeller, stora, skurna i bitar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 st citron, raspet
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 4 dl dinkel, kokt

Gör så här

  1. Dela tomaterna och riv på ett rivjärn. Se till att inte skalet är med.
  2. Dressing
    Tag bort ca 3 tomater och mixa dem med 1 msk kapris, 1/3 av basilikan, olivolja, rödvinsvinäger, vitlöksklyfta och citronrasp.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sila. Dressingen är klar.
  5. Sallad
    Skär bort skorpan på brödet och dela det i kuber.
  6. Blanda brödet med dressingen och vänd ner tomat, paprika, resten av kaprisen, oliver, resterande basilika och sardeller.
  7. Låt stå i en timme så det hinner gotta till sig ordentligt.
  8. Koka under tiden hel dinkel i saltat vatten ca 20 minuter.
  9. Häll av vatten och låt svalna.
  10. Blanda ner dinkeln med resten av salladen.
  11. Garnera med oliver och basilika, servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept