Tarte med röda och svarta vinbär

3-4 h
1 tårta
Från Nyhetsmorgon

Ljuvlig tårta fylld med hemgjord vaniljkräm och sockerlag med snaps. Toppas med vackra röda och svarta vinbär.

Receptet på dill- och citronssnapsen till sockerlagen hittar du

här.


9 augusti 2014
Visa mer
3-4 h
1 tårta

Du behöver

  • svarta och röda vinbär

Tårtbotten

  • 4 ägg
  • 100 g socker
  • 100 g mjöl

Sockerlag med snaps

  • 100 g socker
  • 100 g vatten
  • 50 g Magnus citron- och dillsnaps

Vaniljkräm

  • 500 g mjölk
  • 100 g socker
  • 1 vaniljstång
  • 200 g äggula
  • 40 g maizeina
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Tårtbotten
    Vispa ägg och socker luftigt i vattenbad till 60 grader.
  2. Häll därefter över massan i en vispbunke och vispas luftig i ca 15 minuter. Vänd därefter ned mjölet försiktigt.
  3. Fyll i en ring ca 20 cm i diameter och baka 190 grader ca 18-22 minuter.
  4. Vänd på sockrat papper och låt svalna. Dela sedan botten på mitten.
  5. Sockerlag med snaps
    Koka upp socker och vatten. Låt svalna och tillsätt Magnus snaps.
  6. Vaniljkräm
    Koka upp mjölk, socker och vaniljstång.
  7. Vispa äggula och lite av sockret med maizena lätt.
  8. Häll ned i mjölkkoket och kokas till en fast kräm och vispa i ca 15 sekunder och låt krämen riktigt koka under omrörning.
  9. Tag bort från värmen och tillsätt smör. Vispa slät och häll ut på bleck och ställ in i kyl i ca 2 timmar.
  10. Passera sedan krämen genom en finmasig sikt. Fyll krämen i spritspåse.
  11. Montering
    Botten delas på mitten och dränks lätt med sockerlagen.
  12. Spritsa sedan vaniljkräm ovanpå.
  13. Lägg på massor av svarta och röda vinbär. Finns tid så servera gärna med någon god glass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept