Surdegsbröd med dinkel

Magnus Johansson

Surdegsbröd med dinkel

12 ingredienser

Magnus Johanssons goda surdegsbröd med rostad dinkel, emmervete och enkorn. Fyllning bestämmer du själv, ta vad som finns i kylskåpet eller utgå från Magnus förslag.

Ingredienser

portioner bröd

Grunddeg

  • 300 g vatten
  • 300 g fullkornsdinkelmjöl
  • 100 g enkornmjöl
  • 100 g emmervetemjöl

Deg

  • 250 g dinkelsurdeg
  • 15 g salt

Fyllning 1

  • valnötter
  • dadlar

Fyllning 2

  • potatis
  • kummin

Fyllning 3

  • torkad frukt
  • blandade nötter

Gör så här

Grunddeg

  1. Blanda ingredienserna långsamt i 3 minuter och låt ligga i 45 minuter.
  2. Blanda grunddegen med surdegen i 2 minuter på långsam hastighet i bakmaskin.
  3. Tillsätt salt och blanda degen ytterligare 2 minuter. Låt sedan vila i 3 timmar, stöt samman degen och låt vila i 3 timmar till.
  4. Dela degen i 4 bitar. Blanda i valfri fyllning och forma till bröd. Låst jäsa i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.