Söt wrap med lemoncurd och färska bär

Söt wrap med lemoncurd och färska bär
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En söt wrap med lemoncurd, färskost och färska bär samt mynta. Perfekt till picknicken eller bara som den är! /Magnus

Här hittar du Magnus Johanssons

Citronskorpor

som görs på samma deg. Du kan göra wraps av halva degen och skorpor av resten.

Har du inte användning för alla wraps på en gång går de bra att frysa in.

11 augusti 2010
Visa mer

Du behöver

Wrap

  • 100 g mjölk
  • 210 g vetemjöl
  • 8 g jäst
  • 2 st citroner, raspet
  • 30 g socker
  • 5 g salt
  • 40 g smör

Till servering

  • lemoncurd
  • färskost
  • blandade bär
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Blanda kall mjölk, 50 gr vetemjöl, jäst samt citronrasp.
  2. Blandas väl och låt jäsa till första bubblan ca 45 minuter.
  3. Tillsätt sedan 160 gr vetemjöl, socker, salt och blanda till en elastisk deg ca 15 minuter, denna är deg är nu styv/hård.
  4. Blanda i smöret klickvis och arbeta degen ca 10 minuter till.
  5. Dela upp bullarna i 100 gramsbitar och rulla till runda bullar.
  6. Kavla sedan ut degen mycket tunna, ca 1 milimeter.
  7. Värm en stekpanna och stek wrapen på båda sidor ca 2 minuter på var sida.
  8. Slå sedan direkt in den i plastfilm och låt svalna i plasten.
  9. Lägg sedan botten på ett bakplåtspapper och lägg på lemoncurd, färskost, blandade bär och mynta.
  10. Rulla ihop.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept