Saffransmazariner

Du behöver

Rommarinerade russin

  • 2 dl russin
  • 2 dl mörk rom
  • 1 dl vatten

Mazarinmassa

  • 500 g mandelmassa
  • 2 g saffran
  • 250 g smör
  • 2 st rasp av citroner
  • 25 g mjöl
  • 5 st ägg

Gör så här

  1. Rommarinerade russin
    Häll rom och vatten på russin och låt stå ute i rumstemperatur över natten.
  2. Mazarinmassa
    Blanda mandelmassa, saffran och smör klumpfritt, tillsätt äggen ett i sänder. Till sist det siktade mjölet och citronraspet.
  3. Fyll sedan upp små formar och lägg i rommarinerade russin så russinen hamnar i mitten, baka i 190 grader gyllenbruna.
  4. Vänd upp och ned och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept