Saffran- och havtornsmunkar

Från Nyhetsmorgon

Friterade munkar med saffran och havtorn i degen. Rullas i socker smaksatt med apelsin, vanilj och kanel. Perfekta på lussefikat.

24 november 2014
Visa mer
5 h

Du behöver

Fördeg

  • 200 g vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 200 g mjölk
  • 150 g havtornspuré
  • 0,5 apelsin, skalet
  • 1 g saffran

Deg

  • 625 g vetemjöl
  • 280 g äggulor, (ca 14 st)
  • 100 g socker
  • 5 g salt
  • 300 g smör, mjukt
  • socker smaksatt med apelsin, kanel och vanilj

Gör så här

  1. Gör en fördeg genom att blanda alla ingredienser i ca 5 min minuter, låt vila 30 minuter.
  2. Blanda fördegen i en bunke och tillsätt vetemjöl, äggulor, socker, salt och kör det till en seg och elastisk deg.
  3. Tillsätt därefter smör lite om pö om pö.
  4. Låt degen vila i 60 minuter och rulla sedan runda bullar ca 60 g/st och låt jäsa ca 2 timmar.
  5. Fritera munkarna i 180-gradig varm olja och vänd därefter direkt i vanilj-, kanel- och apelsinsockret.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept