Rulltårta

Från Nyhetsmorgon

Klassikern rulltårtan är perfekt om man vill förbereda. Bjud på kafferep eller ta den med på din picknick.

Receptet ger 4 rulltårtor.

Ett normalstort ägg väger ca 50 gram, ca 20 gram gula och 30 gram vita.

30 april 2010
Visa mer

Du behöver

  • 240 g äggula
  • 60 g socker
  • 360 g äggvita
  • 150 g socker
  • 1 tsk citronsaft
  • 180 g bagerivetemjöl
  • 60 g maizena
  • 50 g smör

Smörkräm

  • Valfri marmelad

Gör så här

  1. Sikta mjölsorterna på ett papper.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa äggula och socker skummigt.
  4. Vispa äggvita, citron och socker till maräng.
  5. Vänd ner äggulemassan i marängen och mjölet och sist vändes smöret ner.
  6. Stryk ut bottnarna på bakplåtspapper och baka dem i 230 grader.
  7. När du tar ut dem, vänd bottnarna genast på sockrat papper.
  8. Stryk ut lite smörkräm tunt.
  9. Därefter valfri marmelad.
  10. Rulla ihop och frys.
  11. Tag sedan fram och skär i önskad storlek.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept