Plommonclafoutis på mandelmjöl

6

Du behöver

  • 10 g osaltat smör till formarna (ca 1 msk)
  • 50 g osaltat smör noisette (ca 3 msk)
  • 75 g florsocker (ca 1 1/4 dl)
  • 37,5 g vetemjöl (ca 4 msk)
  • 75 g mandelmjöl (ca 2 dl)
  • 1 krm salt
  • 1 st ägg
  • 75 g mjölk (ca 3/4 dl)
  • 300 g plommon (ca 1/2 liter) (gärna frysta)

Gör så här

  1. Smörj formarna med smör med hjälp av en pensel
  2. Lägg övrigt smör i en upphettad kastrull och låt det bli gyllenbrunt.
  3. Sila direkt när det fått färg låt svalna.
  4. Blanda florsocker, vetemjöl, mandelmjöl, salt, ägg och mjölken med hjälp av en visp.
  5. När smöret har kallnat så tillsätts smöret i blandningen.
  6. Låt plommonen tina och lägg dom i botten på formen.
  7. Sätt igång ugnen på 170 grader varmluft.
  8. Spritsa eller fördela krämen jämt över plommonen och baka i cirka 20 minuter så clafoutin är gyllenbrun.
  9. Servera den gärna varm med lite kanelsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept