Påsktårta i choklad

Påsktårta i choklad
Foto: Matton

Du behöver

Botten

  • 5 st ägg, hela
  • 125 g socker
  • 110 g mjöl
  • 15 g kakao

Chokladfyllning

  • 600 g grädde
  • 50 g honung
  • 1 st apelsin, zest
  • 1 st vaniljstång
  • 600 g mörk choklad 60-70%
  • 50 g cointreau

Gör så här

  1. Botten
    Vispa ägg och socker i en kastrull medan du värmer blandningen till 60 grader.
  2. Häll över i en vispbunke och vispa tills blandningen svalnar.
  3. Sikta mjöl och kakao på ett smörpapper (så att det blir klumpfritt).
  4. Vänd sedan ned mjölblandningen i äggsmeten med hjälp av en slickepott.
  5. Fyll upp i en tårtring eller form och baka kakan i 190 grader ca 18 minuter
  6. Fyllning
  7. Koka grädde, honung, rasp av 1 apelsin och vaniljstång som delats.
  8. Sila gräddblandningen över 600 g mörk choklad.
  9. Mixa helt slät med stavmixer.
  10. Tillsätt 50 g cointreau och mixa igen.
  11. Plasta och låt stå i rumstemperatur över natten.
  12. Montering av påsktårta
    Dela chokladkakan i tre bottnar och fukta med lite cointreau
  13. Spritsa chokladkräm mellan bottnarna och toppa med chokladfyllningen. Dekorera din påsktårta med marsipankycklingar eller godisägg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept