Påsktårta i choklad

Påsktårta i choklad
Foto: Matton

Du behöver

Botten

  • 5 st ägg, hela
  • 125 g socker
  • 110 g mjöl
  • 15 g kakao

Chokladfyllning

  • 600 g grädde
  • 50 g honung
  • 1 st apelsin, zest
  • 1 st vaniljstång
  • 600 g mörk choklad 60-70%
  • 50 g cointreau

Gör så här

  1. Botten
    Vispa ägg och socker i en kastrull medan du värmer blandningen till 60 grader.
  2. Häll över i en vispbunke och vispa tills blandningen svalnar.
  3. Sikta mjöl och kakao på ett smörpapper (så att det blir klumpfritt).
  4. Vänd sedan ned mjölblandningen i äggsmeten med hjälp av en slickepott.
  5. Fyll upp i en tårtring eller form och baka kakan i 190 grader ca 18 minuter
  6. Fyllning
  7. Koka grädde, honung, rasp av 1 apelsin och vaniljstång som delats.
  8. Sila gräddblandningen över 600 g mörk choklad.
  9. Mixa helt slät med stavmixer.
  10. Tillsätt 50 g cointreau och mixa igen.
  11. Plasta och låt stå i rumstemperatur över natten.
  12. Montering av påsktårta
    Dela chokladkakan i tre bottnar och fukta med lite cointreau
  13. Spritsa chokladkräm mellan bottnarna och toppa med chokladfyllningen. Dekorera din påsktårta med marsipankycklingar eller godisägg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept