Pärontarte

Du behöver

  • 4 st goda päron

Mördeg

  • 100 g socker (ca 1 dl)
  • 100 g smör, rumstempererat (ca 1 dl)
  • 1 st ägg
  • 225 g mjöl (ca 3 3/4 dl)
  • 2 g bakpulver (ca 1/2 tsk)

Plommonkompott

  • 200 g plommon
  • 50 g råsocker
  • 0,5 st vaniljstång
  • 0,25 st citron, zest och saft

Övrigt

  • Vaniljkräm

Gör så här

  1. Blanda socker, smör, ägg, samt mjöl och bakpulver som siktats.
  2. Blanda ingredienserna väl, dock ej för mycket.
  3. Lägg in i plast och i kylskåp, gärna över natten.
  4. Kavla ut mördegen ca 2 mm och fodra valfri liten form spritsa lite vaniljkräm i formen och lägg på päron.

  5. Baka sedan ca 15 minuter i 200 grader, servera med kompotten nedan.
  6. Plommon kompott
    Kokas till en krämig kompott i cirka 10-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept