Kronans kaka på potatis

Kronans kaka
Foto: TV4

Du behöver

Kronans kaka

  • 100 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 äggulor
  • 1 dl riven mandel
  • 1 dl kokt riven potatis
  • 0,5 dl kokta rivna morötter
  • 2 st äggvitor

Mördeg

  • 1 dl mjöl
  • 75 g smör
  • 0,5 msk socker
  • 0,25 tsk salt
  • 1 msk mjölk
  • 1 äggula

Citruskesella

  • 2 dl kesella
  • rasp av 0.5 citron

Gör så här

  1. Mördeg
    Ingredienserna blandas ihop och ställ sedan i kyl.Kavlas sedan ut 2 mm och fodra en stor pajform.Och förbaka med lite ärtor i (så att den håller formen).
  2. Kronans kaka
    Vispa smör och socker vitt. Vänd sedan ned äggulor, potatisen, morötterna och mandel.
  3. Vispa äggvitan och vänd sedan ned den i smeten.
  4. Fyll smeten i det förbakade skalet och baka i 170 grader ca 20-25 min.
  5. Servera gärna med lite citruskesella, se nedan.
  6. Citruskesella
    Blanda ihop citronrasp med kesella.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept