Kransekaka smaksatt med kanel

Du behöver

Kaka

  • 250 g mandelmassa
  • 1 st äggvita, ca
  • 1 tsk kanel, malen

Kristyr

  • 1 st äggvita
  • 200 g florsocker

Gör så här

  1. Kaka
    Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Lös försiktigt upp mandelmassan med äggvita, den ska dock ej vara för lös.
  3. Den ska fortfarande kännas fast och hålla formen.
  4. Tillsätt malen kanel.
  5. Rulla sedan som bollar.
  6. Tryck till från bägge håll så en ås bildas på längden.
  7. Ställ på plåt och baka gyllenbruna i ca 8-9 minuter.
  8. Låt svalna.
  9. Kristyr
    Blanda sedan äggvita med florsocker till en fast kristyr.
  10. Spritsa ett zick zack mönster ovanpå kakan.
  11. Låt stelna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept