Gula marsipanrullar fyllda med choklad

Du behöver

  • 200 g gul marsipan
  • 150 g grädde
  • 1 tsk honung
  • 150 g mörk choklad,, hackad

Till dekoration

  • ljus choklad

Gör så här

  1. Koka upp grädde och honung.
  2. Häll över den hackade mörka chokladen.
  3. Blanda väl med en visp så krämen är helt slät och blank.
  4. Låt stelna ute i rumstemperatur, gärna över natten under plast.
  5. Fyll sedan en spritspåse med chokladfyllningen
  6. Kavla sedan ut gul marsipan ca 8 mm tjock, i storlek som ett A4 format.
  7. Dela sedan arket på 3, på längden.
  8. Spritsa en längd med choklad fyllning mitt på varje rulle.
  9. Rulla sedan ihop och tryck till lätt.
  10. Ställ i kyl i 30 minuter. .
  11. Pensla sedan med ljus choklad med hjälp av en pensel.
  12. Låt stelna.
  13. Skär i bitar, ca 2 cm breda och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept