Geléhallon

45 min
Från Nyhetsmorgon

Gör din egna gelehallon! Lite pilligt och mycket vägande, men sååå värt det i slutändan. Du kommer aldrig vilja köpa färdiga igen!

23 december 2013
Visa mer
45 min

Du behöver

  • 225 g socker
  • 90 g vatten
  • 75 g glykos
  • 100 g hallonpuré
  • 19 g gelatinblad, blötlagda
  • 0,5 g vinsten
  • 3,75 g citronsyra

Gör så här

  1. Koka socker , vatten och glykos till 150 grader.
  2. Tillsätt hallonpuré och koka igen till 125 grader.
  3. Tillsätt därefter de blötlagda gelatinbladen och vinsten samt citronsyra.
  4. Fyll i gummimattor och låt stå över natten. Rullas sedan i socker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept