Citronskorpor

Citronskorpor
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Citronskorpor

7 ingredienser

Citronskorpor som passar utmärkt ihop med hallon- och lakritsmarmelad och lite färskost.

Här hittar du Magnus Johanssons Hallon- och lakritsmarmelad.

Ingredienser

portioner stycken
  • 100 g mjölk
  • 210 g vetemjöl
  • 8 g jäst
  • 2 citroner, raspet
  • 30 g strösocker
  • 5 g salt
  • 40 g smör

Gör så här

  1. Blanda kall mjölk, 50 gr vetemjöl, jäst samt citronrasp.
  2. Blanda väl.
  3. Låt jäsa till första bubblan, ca 45 minuter.
  4. Tillsätt sedan 160 gr vetemjöl, socker, salt och blanda till en elastisk deg, ca 15 minuter. Denna är deg är nu styv/hård.
  5. Blanda i smöret klickvis och arbeta degen ca 10 minuter till.
  6. Dela upp bullarna i 25 gramsbitar och rulla till runda bullar.
  7. Låt sedan jäsa under fuktig duk ca 4-5 timmar.
  8. Baka dem sedan gyllenbruna i 210 grader varm ugn.
  9. Låt svalna.
  10. Dela sedan skorporna med hjälp av en gaffel.
  11. Lägg på en plåt och baka sedan skorporna gyllenbruna igen.
  12. Låt stå och svalna.
  13. Servera gärna med hallon- och lakritsmarmelad och lite färskost.