Basilikavåffla med limemarinerade jordgubbar

15 min + gräddning
4
Basilikavåffla med limemarinerade jordgubbar
Foto: TV4
15 min + gräddning
4

Du behöver

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 20 g socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 110 g smör, smält
  • 0,5 citron, raspet
  • 1 kruka basilika

Limemarinerade jordgubbar

  • 100 g jordgubbar
  • 1 lime
  • 1 tsk socker

Servering

  • jordgubbsglass

Gör så här

  1. Limemarinerade jordgubbar
    Mortla socker och rasp från lime, häll på limesaft och blanda med jordgubbarna. Låt marinera 10-15 minuter och servera sedan.
  2. Våfflor
    Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
  3. Tillsätt ägg, socker och mjölk. Vispa till en jämn smet.
  4. Tillsätt det avsvalnande smöret samt citronrasp.
  5. Plocka basilikabladen i en mixerkanna och häll ca 2 dl våffelsmet i och mixa helt slätt med mixerstav. Blanda sedan med resten av smeten.
  6. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna och servera med jordgubbsglass och limemarinerade jordgubbar
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept