Basilikavåffla med limemarinerade jordgubbar

Basilikavåffla med limemarinerade jordgubbar
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Basilikavåffla med limemarinerade jordgubbar

11 ingredienser

15 min + gräddning

Basilika, lime och jordgubbar är en underbar kombination. Här piffar de upp dina våfflor.

Ingredienser

portioner
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 20 g strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 110 g smör, smält
  • 0,5 citron, raspet
  • 1 kruka basilika

Limemarinerade jordgubbar

  • 100 g jordgubbar
  • 1 limefrukt
  • 1 tsk strösocker

Servering

  • jordgubbsglass

Gör så här

Limemarinerade jordgubbar

  1. Mortla socker och rasp från lime, häll på limesaft och blanda med jordgubbarna. Låt marinera 10-15 minuter och servera sedan.#

Våfflor

  1. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.#
  2. Tillsätt ägg, socker och mjölk. Vispa till en jämn smet.
  3. Tillsätt det avsvalnande smöret samt citronrasp.
  4. Plocka basilikabladen i en mixerkanna och häll ca 2 dl våffelsmet i och mixa helt slätt med mixerstav. Blanda sedan med resten av smeten.
  5. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna och servera med jordgubbsglass och limemarinerade jordgubbar