Bakad cheesecake med citron

Du behöver

Botten

  • 225 g kakor eller kex, krossade
  • 90 g smör
  • 25 g socker

Fyllning

  • 680 g färskost
  • 200 g socker
  • 3 st ägg
  • 60 g gräddfil
  • 60 g grädde, ovispad
  • 30 g arrawrot elller maizena
  • 1 st vaniljstång
  • 10 g kardemumma, malen
  • 1 st citron, rasp

Till dekoration

  • Påskägg i marsipan och choklad

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Krossa kakorna väl.
  3. Blanda sedan med smöret och sockret. Blandas väl.
  4. Lägg sedan i botten på en tårtring, pressa inte för hårt.
  5. Baka sedan i ca 12-15 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Fyllning
    Sätt ugnen på 140 grader.
  8. Vispa färskost och socker krämigt med en vinge.
  9. Rör ned äggen långsamt i smeten.
  10. Vänd sedan ned grädde och gräddfil.
  11. Till sist skrapas vaniljstången ur. Vänd i fröna, arrawrot, kardemumma och rasp av citronen.
  12. Fyll upp i tårtringen med kexbotten.
  13. Baka till krämen har stannat till, ca 25 minuter.
  14. Dekoreras med ägg i marsipan och choklad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept