Bacon- och lökbröd

Bacon- och lökbröd
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Bacon- och lökbröd

13 ingredienser

Bacon- och lökbröd till picknick, lunch, middag, buffé. Passar när som helst.

Magnus bakade även
Levin på tre sätt
Fougasse
Grundrecept på surdeg

Ingredienser

Deg

  • 1500 g vatten
  • 60 g jäst
  • 75 g vit surdeg
  • 30 g honung
  • 30 g strösocker
  • 1800 g bagerivetemjöl special
  • 500 g finmalt rågmjöl
  • 150 g smör
  • 60 g salt

Fyllning

  • 800 g bacon
  • 800 g gul lök
  • 800 g ost, riven
  • ägg, uppvispat till pensling

Gör så här

Deg

  1. Blanda jästen med kallt vatten, ca 22 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i degblandare 4 minuter.
  3. Blanda i smör och salt och kör 4 minuter till.
  4. Låt vila 75 minuter.
  5. Dela upp i 100-150 grams bitar och platta ut till ovala bröd.
  6. Låt jäsa i 20 minuter.

Fyllning

  1. Hacka lök och bacon. Blanda.

Bröd

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Pensla med uppvispat ägg.
  3. Lägg på ca 75 gram fyllning på varje bröd.
  4. Baka i 16 minuter.