Bacon- och lökbröd

Bacon- och lökbröd
Foto: TV4

Du behöver

Deg

  • 1500 g vatten
  • 60 g jäst
  • 75 g vit surdeg
  • 30 g honung
  • 30 g socker
  • 1800 g bagerivetemjöl special
  • 500 g fint rågmjöl
  • 150 g smör
  • 60 g salt

Fyllning

  • 800 g bacon
  • 800 g lök
  • 800 g ost, riven
  • ägg, uppvispat, till pensling

Gör så här

  1. Deg
    Blanda jästen med kallt vatten, ca 22 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i degblandare 4 minuter.
  3. Blanda i smör och salt och kör 4 minuter till.
  4. Låt vila 75 minuter.
  5. Dela upp i 100-150 grams bitar och platta ut till ovala bröd.
  6. Låt jäsa i 20 minuter.
  7. Fyllning
    Hacka lök och bacon. Blanda.
  8. Bröd
    Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Pensla med uppvispat ägg.
  10. Lägg på ca 75 gram fyllning på varje bröd.
  11. Baka i 16 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept