Aprikos- och hasselnötsbröd

Från Nyhetsmorgon

Magnus Johansson recept på aprikos- och hasselnötsbröd med pumpafrön.

Inköpslista
Durumvetemjöl
Lantvetemjöl
Ägg
Surdeg - kan ersättas med jäst men surdeg har börjat säljas i matbutikerna
Rapsolja, gärna svensk
Salt
1 påse hasselnötter
1 påse pumpafrö
1 påse torkade aprikoser
 
Se fler recept från

Nyhetsmorgon


16 november 2012
Visa mer

Du behöver

  • 450 g durumvetemjöl
  • 550 g lantvetemjöl
  • 500 g vatten
  • 100 g ägg (ca 2 st)
  • 800 g levain (surdeg) kan ersättas med 30 gr jäst men surdeg har börjat säljas i matbutikerna
  • 50 g svensk rapsolja
  • 25 g salt
  • 100 g aprikoser
  • 100 g hasselnötter
  • 50 g pumpafrö

Gör så här

  1. Blanda allt till en seg och elastisk deg utom saltet.
  2. Tillsätt saltet och blanda väl i ca 2 minuter.
  3. Lägg degen i oljad back och låt vila i 90 minuter.
  4. Stöt samman degen och låt vila över natten i kyl.
  5. Tag fram degen och låt återta rumstemperatur sätt ugen på 250 grader.
  6. Sätt in bröden och baka i cirka 20 minuter till kärntemperaturen är 98 grader.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept