Citronverbenamosade jordgubbar med färskostmousse och kakaomaräng

Du behöver

  • 4 blad citronverbena, finhackat
  • 0,5 l färska jordgubbar
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk florsocker
  • 50 g färskost
  • 40 g grädde
  • 15 g florsocker
  • 0,5 dl äggvita
  • 1,5 dl socker
  • vatten
  • 1 tsk kakao

Gör så här

  1. Citronverbena: Lägg alla ingredienser i en bunke och mosa ihop alla ingredienser.
  2. Färskostmousse: Vispa ihop ingredienserna till en mousse.
  3. Kakaomaräng: Koka sockret till 120 grader. Använd en termometer.
  4. Vispa äggvitan löst, med en tunn stråle av sockret vispa ner det i äggvitan. Vispa äggvitan tills den är kall (om man vill påskynka ner kylningen kan man sätta bunken med äggvita i en bunke med kalt vatten eller is).
  5. Smeta ut marängsmeten på en smord plåt och sikta kakaon över marängen. Baka på 160 grader i 12 min stäng därefter av ugnen och lämna marängen övernatten i ugnen, lämna ugnsluckan lite på glänt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept