Vit kladdkaka med aprikos

45 min
10
Vit kladdkaka med aprikos
Foto: Ulrika Ekblom
Från Nyhetsmorgon

Vit kladdkaka med aprikos. Här är ett recept på en söt, mäktig och förföriskt god kaka med aprikos.

8 november 2012
Visa mer
45 min
10

Du behöver

Vit kladdkaka med aprikos

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 200 g vit blockchoklad + 50 g till garnering
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Garnering

  • 150 g aprikosmarmelad
  • 2 msk smör, crème fraiche eller cream cheese

Gör så här

  1. Vit kladdkaka med aprikos
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smöra och mjöla en rund form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. Hacka 200 gram av chokladen grovt och rör i den tills den smälter helt.
  4. Ta kastrullen från plattan.
  5. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Vänd i det i äggsmeten växelvis med smör-chokladblandningen.
  6. Rör bara så allt blir blandat och häll smeten i formen.
  7. Gräddadin kladdkaka  i nedre delen av ugnen cirka 10-12 minuter. Om den börjar få för mycket färg kan du lägga på lite folie.
  8. Låt kakan svalna i formen. Smält aprikosmarmeladen försiktigt i en liten kastrull. Fördela över den svalnade kakan.
  9. Finriv resten av chokladen.
  10. Bred smör, crème fraiche eller cream cheese runt kakans kanter och garnera med den riven vit choklad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept