Vild potatissallad med grön dressing

30 min
4 - 6
Från Nyhetsmorgon

En potatissallad med mycket smak och vilda inslag. Ta de örter du gillar, vilda som odlade. Toppa gärna med ätbara blommor.

13 juli 2014
Visa mer
30 min
4 - 6

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 2 färska gula eller röda lökar
  • 2 nävar rucola

Grön dressing

  • 50 g blandade örter, t ex persilja, basilika, gräslök, vilda örter
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 ekologisk citron, rivet skal och saft
  • 3 sardellfiléer, alt 2 tsk sardellpasta
  • 1 msk fransk senap
  • 4 msk kapris
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk majonnäs av god kvalitet, t ex Hellmann’s
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Dekoration, vilda örter, t ex:

  • smulade klöverblommor
  • kamomillblommor
  • små röllekablad
  • harsyrablad

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen. Koka den mjuk. Låt svalna en aning och dela eventuella stora potatisar.
  2. Skiva löken med blasten i tunna skivor och blanda det med potatisen i en stor skål.
  3. Gör dressingen genom att mixa eller hacka örterna och blanda med vitlök, citronskal- och saft.
  4. Hacka sardellerna och blanda tillsammans med resten av ingredienserna.
  5. Blanda i dressingen i potatis- och lökblandningen. Salta och peppra generöst.
  6. Vänd försiktigt i rucolan och lägg upp salladen på ett stort fat. Toppa med vilda örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept