Lisas citronkyckling

20 min + 50 min i ugnen
4
Från Nyhetsmorgon

Lisa Lemkes goda citronkyckling med fänkål, zucchini och rädisor. Köp färsk hel kyckling, skillnaden mellan färsk och fryst är större än man kan tro.

14 mars 2013
Visa mer
20 min + 50 min i ugnen
4

Du behöver

  • 1 färsk hel kyckling
  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 tsk salt
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 citroner
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0,5 chili
  • 1 stor fänkål
  • 2 små röda lökar
  • 1 knippe rädisor
  • 1 zucchini
  • 2 späda morötter
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Hacka chili och vitlök fint och blanda med rivet citronskal, smör och persilja.
  3. Krydda kycklingen runt om med salt och peppar och gör två snitt längs låren så att de blir färdigtillagade snabbare.
  4. Gnid in kycklingen med smöret under skinnet och runt om. Klappa in hela kycklingen med det sista smöret.
  5. Skär citronen och den gula löken i klyftor och tryck in i kycklingens skrov (innanmäte).
  6. Skär fänkål, morot och zucchini i stora bitar. Skär löken i klyftor.
  7. Fördela grönsakerna tillsammans med resterande citronklyftor (de som ej fick rum i kycklingen) i en ugnsform eller plåt, krydda med salt och peppar och ringla lite olivolja över.
  8. Lägg kycklingen över och grilla i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Lägg i rädisor i formen med övriga grönsaker när det bara är ca 15 minuter kvar. Låt kycklingen stå och vila i ca 15 minuter innan servering
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept