Kycklingsoppa med dragon

Lisa Lemke 2016

Kycklingsoppa med dragon

14 ingredienser

Värmande god kycklingsoppa på kycklinglår med mild smak av vitt vin, vitlök, selleri purjolök och torkad dragon. Soppan kan mixas halvslät eller bara avnjutas som den är. Recept från kokboken Allt i en gryta.

_Det här är ett så bra recept att det nästan vore kriminellt av mig att inte dela med mig av det. Perfekt för lite gråa höstdagar när humöret kanske svänger nere vid fotknölarna. Släng in en förkylning och du är med i matchen. Denna soppornas soppa är len, värmande och så god att klockorna stannar. En riktig humörhöjare, helt enkelt. Ibland mixar jag soppan halvslät när jag plockat upp kycklingen, och ibland serverar jag den bara som den är. Allt beror på exakt hur långt nere vid fotknölarna som humöret befinner sig ... /Lisa Lemke
_

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 purjolök (liten)
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • olivolja
  • 800 g kycklinglår
  • 3 dl torrt och oekat vitt vin
  • 1,5 msk torkad dragon
  • 6 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skölj purjolöken noggrant och strimla den fint. Strimla sellerin.
  2. Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs gul lök, vitlök och purjolök mjukt. Tillsätt selleri, kyckling, vin, dragon, buljong, grädde samt vitvinsvinäger och koka upp. Låt sjuda på medelvärme tills kycklingen är helt genomkokt, det tar cirka 30 minuter.
  3. Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen. Lägg tillbaka kycklingköttet i soppan, smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med ett gott bröd.